Epres pite

Epres pite
Tombol az eperszezon, használjuk ki minden pillanatát! Olyan rövid ideig tart. 
Legeslegjobban frissen, magában szeretjük az epret, de azért gofrival, fagyival, tortában és sütiben sem olyan rossz :-)
Most pitét sütöttem belőle, a családi meggyes pite receptjét alapul véve. 

Hozzávalók:

20 dkg cukor
20 dkg liszt
2 dl tejföl
1 db tojás
1 csipet só
1/2 cs. sütőpor

eper
mandula
fahéj

A tojást, a cukrot, a sót és  a tejfölt verjük habosra. Szitáljuk át a lisztet és a sütőport, majd adjuk a habos keverékhez. Addig kell keverni, míg kicsi buborékok nem keletkeznek a tésztában.

Kibélelünk egy sütőformát (én egy kb. 27x18 cm-es formát szoktam használni) sütőpapírral és belekanalazzuk a tésztát. Tetejét megpakoljuk félbevágott eperszemekkel, megszórjuk fahéjjal és durvára vágott mandulával. 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje, illetve míg a közepe megszilárdul.

Epres pite

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések