Kovászos uborka

Kovászos uborka
Kovászos uborkát készíteni nagyon egyszerű. Csak egy nagy üveg, sok napfény és egy kis türelem szükséges hozzá. Jó módja a maradék kenyér felhasználásának.

Hozzávalók:

1,5 kg kovászolni való uborka
1 csokor kapor
3 gerezd fokhagyma
1 szelet kenyér
víz
literenként 1 ek. só

Az uborkákat alaposan megmossuk. Egy nagy befőttesüveg aljára helyezzük a kaprot, erre rakosgatjuk az uborkákat. Közéjük dugjuk a fokhagyma gerezdeket, tetejére helyezzük a kenyérszeletet. 
Egy liter langyos vízben feloldunk 1 evőkanál sót és az uborkára öntjük. A víznek el kell lepnie az uborkát és a kenyeret. Ha nem elég, újabb adagot keverünk és kipótoljuk. Letakarjuk egy kistányérral vagy egy darab fóliával, beleállítjuk egy egy másik tányérba, hogy a túlcsorduló levet felfogja, majd napra állítjuk. Kb. 3 nap alatt érik tökéletesre. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések