Répa muffin

Répa muffin
Szeretem a répatortát, de nekem mindegyik olyan nagyon zsíros/olajos és tömör. Elég sok receptet megnéztem, a végén pedig találomra választottam egyet. Persze ez is az ízlésemhez képest túl sok olajat tartalmazott, ezért azt a felére csökkentettem, de egy kicsit szerintem még mindig lehetne benne kevesebb. A felére csökkentett olaj mennyiséggel adom meg a receptet, legközelebb azonban kipróbálom még kevesebbel.
Répa muffin


Hozzávalók:


3 tojás
20 dkg kristály cukor
1 csipet só
1,25 dl olaj
fahéj
25 dkg liszt
1 sütőpor
30 dkg reszelt répa
1/2 marék dió
1/2 narancs leve és héja





A tojást a cukorral, a csipet sóval, és az olajjal kézi habverővel alaposan elkeverjük. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal, majd fakanállal a tojásos masszához keverjük. Végül elvegyítjük benne a reszelt répát, a durvára aprított diót és a narancs levét és héját.
A muffin sütőt kapszlikkal kibéleljük és 180 °C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A recept nyugodtan alakítható ízlés szerint, én például az alap tésztát elfeleztem és az egyik felébe a fentieket, a másik felébe pedig mákot, reszelt almát, citrom héjat, csokipasztillát és áfonyát tettem. Bátran kísérletezzetek az ízekkel! Legközelebb céklával fogom kipróbálni :-)
Ez egy nagyon finom könnyű, puha tészta, egyáltalán nem tömör. 

Ez egy jó nagy adag, 24 mini és 12 normál muffin jött ki belőle.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések