Sült alma

Ez nem is kifejezetten recept, inkább csak egy ötlet. Én nagyon szeretem a sült almát köretként (pl. hurkához mennyei) és desszertként is. Ez a mostani desszert volt, kicsit karácsonyira hangolva. Kb. 5 perc munka van vele, egy rohanós estébe is belefér.
Sült alma

Hozzávalók 4 főre:

2 alma
5 dkg darált mogyoró
1/2 narancs héja és leve
1 ek sárgabarack lekvár
fahéj
4 apró kocka vaj 
juharszirup/méz


Az almákat megmossuk, elfelezzük és a magházat kivágjuk. Vagy áztassuk vízbe, vagy kenjük át  citrom levével, hogy ne barnuljon meg, míg a tölteléket összekeverjük. Egy kicsi tálkában keverjük el a mogyorót, a narancs héját, a lekvárt és a fahéjat. Adjunk hozzá egy kicsi levet. Ne sokat, ne legyen nagyon folyós. Az almákat kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tölteléket elosztjuk a mélyedésekben. A tetejükre biggyesztjük az apró kocka vajat és meglocsoljuk egy kis juharsziruppal, vagy mézzel. 200 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk és addig sütjük, míg puha nem lesz.
Sült alma






Tálalásnál adhatunk mellé vanília öntetet, úgy nagyon-nagyon finom! Ha nincs idő elkészíteni, lehet már kapni készen is. Ha pikk-pakk szeretnénk a desszertet megcsinálni akkor nagyon jól jöhet. Most 
én is ezt használtam ;-)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések