Tobozok

Karácsonykor kicsit hajlamosak vagyunk túlzásokba esni. Az utóbbi években nekem is rá kellett jönnöm, hogy teljesen felesleges ötféle sütit sütnöm, hisz egyrészt úgyis keveset vagyunk otthon, másrészt mindenki süteménnyel vár minket. Valamint ilyenkor mindenki ki szeretne tenni magáért, valami különlegessel ünnepelni, ezért rengeteget költünk úgy egyáltalán az ünnepekre. Szerintem nem feltétlenül kell különleges alapanyagokat használni, elég, ha egy kicsit ünnepi külsőt adunk a hétköznapi kedvenceknek. 
Nagyon szeretném, ha a karácsony nem a rohanásról, kapkodásról és a mértéktelen költekezésről szólna, hanem megtalálnánk a lényeget, a közös, együtt töltött időt! Ebben az időszakban a szokásosnál is többet sütünk és kézműveskedünk a 4 évessel. Ezt a desszertet is segített elkészíteni (a hátsó toboz az övé <3 ).
Tobozok

Hozzávalók:

20 dkg darált keksz
20 g kakaó
40 g porcukor
rumaroma
10 g kókusz
1 nagy ek sárgabarack lekvár
1 dl tej
csokis reggeliző gabona pehely


A csokis pehely kivételével az összes hozzávalót összegyúrjuk, 5 gombócot formázunk belőlük. A gombócok egyik végét csúcsosra formázzuk, hogy kúpokat kapjunk. Ezután fogjuk a pelyheket és szépen körben elkezdjük beleszurkálni egészen a tetejéig. Picit le is porcukrozhatjuk, hogy úgy nézzenek ki, mintha havasok lennének.

Tobozok
És ennyi az egész :-)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések