Mille-feuille

Előre leszögezem, ez a recept nem a cukrászat csúcsa, ellenben gyors, finom. látványos és nem túl munkaigényes :-)
Persze ha valaki szeretné elkészítheti saját maga  a leveles tésztát és a cukrász krémet, nekem azonban ezekre most nem volt időm.


Mille-feuille


Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
3 ek porcukor

1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek kristály cukor
4 dl tej
3 szem eperElőször elkészítjük a pudingot a csomagoláson leírtaknak megfelelően, azonban csak 4 dl tejjel. Frissentartó fóliába csomagolva hűtőbe tesszük hűlni.

Jöhet a tészta. A sütőt előmelegítjük 230 °C-ra. A leveles tésztát kitekerjük, és a sütőpapíron hagyva tetszőleges méretű egyforma darabokra vágjuk. Én 18 darabba vágtam az enyémet. Megszórjuk a tetejét vékonyan porcukorral és a sütőbe toljuk. A hőmérsékletet azonnal visszavesszük 180 °C-ra. Így sütjük 8 percig. Ezután a felpúposodott tésztát lesúlyozzuk. Legjobb ha van egy sütő rácsunk, ennek hiányában egy tepsit is tehetünk a tetejére. Igy sütjük újabb 8 percig. Az újabb 8 perc letelte után kivesszük, a hőfokot újra 230 °C-ra emeljük, leszedjük a súlyt a tésztákat pedig megfordítjuk. A másik felét is behintjük vékonyan porcukorral, majd újabb 6-8 percre visszatoljuk a sütőbe. Ezzel készre is sütjük. A cukor finoman karamellizálódik a tészta mindkét oldalán. Ettől sokkal finomabb is lesz és a krém sem áztatja el a tésztát.

Már csak az összeállítás van hátra. A kihűlt pudingot habzsákba töltjük és 3-3 lapot összetöltünk vele. Tetejére egy-egy puding pöttyöt nyomunk, erre ültetünk egy fél epret. Az egészet vékonyan meghintjük porcukorral és tálaljuk.

Ugye mennyire egyszerű?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések