Néro


Hozzávalók:
50 dkg liszt
30 dkg vaj
30 dkg porcukor
10 db tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
2 ek. házi vaníliás cukor

A sütőt előmelegítjük 160-180 °C-ra. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját és tovább habosítjuk. Mikor már jó habos a keverék, a szitált lisztet óvatosan belülről kifelé forgatva fakanállal belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire habzsákkal pici halmokat nyomunk és a forró sütőbe toljuk. Halvány arany színűre sütjük, pirulnia nem szabad. Sütés után rácsra szedjük hűlni. Ha kihűlt kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk, tetejét olvasztott csokival becsíkozzuk. Légmentesen lezárt dobozban sokáig eláll és nagyon finom!

Néro

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések