Erdei gyümölcsös csokipuding

Tegye fel a kezét, aki nem szereti a pudingot! Ugye-ugye nem sokan tettétek fel?! Én is nagyon szeretem, gyerekkorom óta az egyik kedvenc pikk-pakk összedobós édességem. Ez most egy étcsokival gazdagított változat erdeigyümölcs zselével. Elég sűrű (megáll a kanálon), mert én így szeretem. Ha ti lágyabban szeretnétek, használjatok hozzá 10 grammal kevesebb keményítőt.

Puding


Hozzávalók:

2 marék erdei gyümölcs
17 g keményítő
180 ml víz
3 tk cukor
csipet fahéj
1 szegfűszeg

5 dl tej
150 g cukor
1 tojás
20 g kakaó
40 g étcsokoládé (csokicseppek, vagy apróra darabolva)
40 g keményítő

Az erdei gyümölcsös részhez a gyümölcsök felét feltesszük főni a a vízzel, cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt. A keményítőt elkeverjük néhány kanál hideg vízzel, a forró gyümölcshöz adjuk és addig főzzük, míg besűrűsödik. 4 db pohárban szétosztjuk és betesszük a hűtőbe hűlni.

A pudinghoz 4 dl tejet felteszünk melegedni, minden más hozzávalót a maradék tejjel csomómentesen elkeverünk. Ha a tej felforrt folyamatos keverés mellett a keverékhez csorgatjuk, ezzel kiegyenlítjük a hőt. Ezután az egész keveréket visszaöntjük a lábosba és addig főzzük, míg besűrűsödik. Ha már jó sűrű és puffogott is párat, a hűtőben pihenő gyümölcsös rétegre kanalazzuk, majd újra visszatesszük hűlni az egészet. Tálalásnál a tetejét díszíthetjük gyümölccsel, kínálhatunk hozzá tejszínhabot!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések