Fahéj dísz


Kivételesen nem ehető, hanem dísznek való recepttel készültem. Csupa ehető dologból készül, azonban a fahéj ilyen mennyiségben nem fogyasztható, ne próbáljátok megrágcsálni, ellenben szagolgatni minél többet lehet 😃

Hozzávalók:

190 g almapüré
80+20 g őrölt fahéj
1 ek őrölt szegfűszeg

Az almapürét összegyúrjuk a 80 g fahéjjal és a szegfűszeggel. 
A maradék 20 g fahéjjal alaposan beszórjuk a felületet és a gombócot is, majd kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra. Tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle, szívószállal lyukakat készítünk  és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. 100 °C-ra előmelegített sütőben keményre szárítjuk, de szobahőmérsékleten is kiszárad néhány nap alatt.
Ha kiszáradt madzagot fűzünk bele. Használható karácsonyfa díszként, ajándékok kísérőjeként és még sok egyéb módon tetszés szerint.

Forrás: http://anapfenyillata.cafeblog.hu/2013/11/26/fahejas-almas-diszek/



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések