Erdei gyümölcsös túróhabos brownie torta



Hozzávalók:

Brownie

210 g vaj
210 g porcukor
45 g kakaópor
75 g étcsoki
1/4 tk só
3 tojás
100 g liszt
1 citrom héja

Egy 22 cm-es tortaforma oldalát kivajazzuk, alját sütőpapírral béleljük, a sütőt pedig előmelegítjük 160 °C-ra. A vajat gőz fölött összeolvasztjuk a porcukorral, a kakaóval, a csokival és a sóval. Picit hagyjuk hűlni, mielőtt a tojásokat belekevernénk, nehogy kicsapódjon. Ha már szobahőmérsékletű egyenként elkeverjük benne a tojásokat, majd a hozzáadjuk a lisztet és a citromhéjat, alaposan elkeverjük benne. Az előkészített formába simítjuk és a sütőbe tesszük. Akkor van kész, amikor a közepe még nem teljesen szilárd, picit még remegős. Formával együtt félre tesszük hűlni.

Erdei gyümölcsös túróhab

250 g túró
250 g erdei gyümölcs
4 dl tejszín
20 g zselatin
1/2 dl víz
50-100 g cukor ízlés szerint

A túrót, az erdei gyümölcsöt és a cukrot botmixerrel krémesre dolgozzuk. A vízben elkeverjük a zselatint, hagyjuk pár percig állni, majd kis lángon felmelegítjük. A tejszínt felverjük, óvatosan a gyümölcsös túróhoz keverjük. A túrós tejszínes masszából egy kanálnyit elkeverünk a zselatinban, majd óvatosan visszakeverjük a túróhabhoz. Rásimítjuk a kihűlt brownie-ra és hűtőbe tesszük dermedni.

Ganache

100 g étcsoki
100 ml tejszín
tonkabab (elhagyható)
kakaóbab töret (elhagyható)

A csokit egy tálba tördeljük. A tejszínt felforraljuk, ráöntjük a csokira, ráreszeljük a tonkababot. Egy percig hagyjuk így állni, majd addig kevergetjük, míg a csoki teljesen fel nem olvad, szép sima és fényes nem lesz. Ráöntjük a megdermedt süti tetejére. Megszórjuk a kababóbab törettel és ismét hűtjük kicsit, hogy a ganache is megdermedjen.

Végül egy késsel óvatosan körbevágjuk és a tortaforma oldalát leemeljük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések