Uborkazselés joghurthab

Abszolút kísérleti jelleggel indult ez a desszert, de elég jó fogadtatást kapott. Kicsit tartottam tőle, mit fognak szólni a tesztalanyok ha megtudják, hogy uborkát tettem a desszertjükbe, de sokkal jobban reagált mindenki, mint vártam. A lányom lett a legnagyobb rajongója :-)

Hozzávalók 12 db pici desszerthez:

90 g uborka
5 g cukor
1/4 lime leve
1/2 lime héja
3 levél menta
2 g zselatin

150 g joghurt
2 dl tejszín
3/4 lime leve
1/2 lime héja
40 g porcukor
7 g zselatin

Először elkészítjük az uborka zselét. Ehhez az uborkát vékonyan meghámozzuk, felkockázzuk. Hozzá tesszük a cukrot, a lime levét és héját, valamint a menta leveleket. Botmixerrel alaposan pürésítjük. Ezután hozzákeverjük a zselatint, megvárjuk, míg megszívja magát, majd alacsony hőfokon kevergetve megolvasztjuk. 12 pici szilikonformába szétosztjuk és a mélyhűtőbe tesszük.

Jöhet a joghurt hab. Ehhez a joghurtot, a lime levét és héját, a cukrot és a zselatint alacsony hőfokon kevergetve összemelegítünk, míg a zselatin fel nem olvad. Picit félretesszük hűlni, ezalatt felverjük a tejszínt. A kettőt óvatosan összeforgatjuk, majd az előkészített uborkazselére kanalazzuk. Berakjuk a mélyhűtőbe, hogy kifagyjon. Ha már jó kemény, kifordítjuk őket a formákból és hagyjuk felengedni.

Természetesen poharakban, egyéb formákban is elkészíthető, ebben az esetben a joghurt hab kerül alulra, erre az uborka zselé. Itt a fagyasztásos lépés kihagyható, hiszen nem kell a formából kifordítani :-)

Tálalásnál 1-2 szem epret, málnát vagy egyéb savanykás gyümölcsöt kínáljuk hozzá, az ízhatás így lesz tökéletes!
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések