Kráter szelet

Ezt a süteményt a sógornőm készítette el először egy családi összejövetelre, azóta pedig rendszeresen készítem a különböző óvodai és iskolai rendezvényekre, mert nem maszatol nagyon, gyerek méretű darabokra vágható és a kakaós piskóta és a vaníliás puding szinte mindig nyerő.

Hozzávalók:

Piskótához:

5 db tojás
250 g kr. cukor
250 g finomliszt
1 cs. sütőpor
50 g kakaó
100 ml olaj
100 ml tej

Krémhez:

900 ml tej
2 cs. vaníliás vagy tejszínes pudingpor
5 ek cukor

Mázhoz:

1 nagy doboz tejföl
5 ek cukor
1 rúd vanília kikapart magja


Először elkészítjük a pudingot. A tej 3/4-ét felforraljuk. A pudingport a cukorral és a tej maradékával alaposan elkeverjük. A felforralt tejet óvatosan a pudingos keverékhez keverjük, majd visszatesszük a tűzre és készre főzzük a pudingot. Félre tesszük hűlni.

A piskótához a a tojásokat kettéválasztjuk. Habosra keverjük a sárgáját 200 g cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaót, beleöntjük az olajat és a tejet és alaposan összekeverjük. A fehérjét keményre verjük a maradék 50 g cukorral és óvatosan a tésztához forgatjuk. Sütőpapírral bélelt kb. 25x40 cm-es magasabb falú tepsibe simítjuk, a pudingot a tetejére pöttyözzük és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A mázhoz a cukrot, a tejfölt és a vanília kikapart magjait alaposan elkeverjük, majd a még meleg sütemény tetején szétoszlatjuk.
Érdemes megvárni míg alaposan kihűl és a máz megdermed a tetején. 

Kb. 40 db 5x5 cm-es kocka lesz belőle.
 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések