ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

amelyben tájékoztatom Önt, mint honlapom látogatóját valamint szolgáltatásaim igénybe vevőjét vállalkozásom adatkezelési és adatvédelmi szabályairól.

1. Milyen alapelveket követek adatkezelésem során?

Vállalkozásom az adatkezelése során alábbi alapelveket követi:

  • a személyes adatokat jogszerűen és tisztességesen, valamint az Ön számára átláthatóan kezelem.
  • a személyes adatokat csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból gyűjtöm és azokat nem kezelem a célokkal össze nem egyeztethető módon.
  • az általam gyűjtött és kezelt személyes adatok az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak, valamint csak a szükségesre korlátozódnak.
  • Vállalkozásom minden ésszerű intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az általam kezelt adatok pontosak és szükség esetén naprakészek legyenek, a pontatlan személyes adatokat haladéktalanul törölöm vagy helyesbítem.
  • személyes adatokat olyan formában tárolok, hogy Ön csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig legyen azonosítható.
  • megfelelő technikai és szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítom a személyes adatok megfelelő biztonságát az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szemben.

Vállalkozásom az Ön személyes adatait

  • az Ön előzetes tájékoztatáson alapuló és önkéntes hozzájárulása alapján és csakis a szükséges mértékben és minden esetben célhoz kötötten kezelem, azaz gyűjtöm, rögzítem, rendszerezem, tárolom és felhasználom. 
  • egyes esetekben az Ön adatainak kezelése jogszabályi előírásokon alapul és kötelező jellegű, ilyen esetekben erre a tényre külön felhívom az Ön figyelmét.
  • illetve bizonyos esetekben az Ön személyes adatainak kezeléséhez Vállalkozásomnak, vagy pedig harmadik személynek fűződik jogos érdeke, például honlapom működtetése, fejlesztése és biztonsága.

2. Ki vagyok?

  • A Vállalkozásom neve: Osváth–Neer Katalin Fruzsina E.V.
  • A Vállalkozásom székhelye: 1222 Budapest, Nagytétényi út 106.
  • A Vállalkozásom honlapja: www.kenyercake.hu
  • Postacímem: 1222 Budapest, Nagytétényi út 106.
  • Telefonszámom: +36302019420
  • E-mail címem: kata@kenyercake.hu 
  • Adószámom: 69820715-1-43
  • Nyilvántartási számom: 53734248
  • Vállalkozásom a GDPR 37. cikke alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére.

Vállalkozásom az adatok kezelése során – ügyfeleim színvonalas kiszolgálása érdekében – az alábbi adatfeldolgozókat veszi igénybe:

NÉVCÍMTEVÉKENYSÉG
Versanus Kft.1023, Budapest, Bécsi út  3-5. 5. em.56.tárhely szolgáltatás
Leszkovszki Béla1033 Budapest, Szérűskert u.2. Fsz.könyvelés

Vállalkozásom az adatok kezelése során – ügyfeleim színvonalas kiszolgálása érdekében – az alábbi adatfeldolgozókat veszi igénybe:

NÉVCÍMTEVÉKENYSÉG
Versanus Kft.1023, Budapest, Bécsi út  3-5. 5. em.56.tárhely szolgáltatás
The Rocket Science Group, LLC675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USAhírlevél /direkt marketing levél küldése

Amennyiben az adatfeldolgozóim körét módosítom, a változásokat átvezetem jelen tájékoztatómban.

Az általam honlapomon kezelt adatok:

Tevékenység megnevezése és az adatkezelés céljaJogalapKezelt adatokIdőtartam

Honlap látogatása

Cél a honlap rendeltetésszerű és színvonalas működésének biztosítása, a
szolgáltatásaim minőségének ellenőrzése és javítása, a rosszindulatú,
weboldalamat támadó látogatók beazonosítása, a látogatottság mérésére,
statisztikai célok

vállalkozásom jogos érdekeIP cím a látogatás időpontja a meglátogatott aloldalak adatai, az Ön
által használt operációs rendszer és böngésző típusa
10 hónap

Hírlevél szolgáltatás

Cél: kapcsolattartás, Önt új akciókról, új termékeimről értesítem

hozzájárulásteljes név, e-mail cím egyéb, nem kötelezően megadandó adatok, pl.
érdeklődési kör, lakhely, stb.
hírlevélről történő leiratkozásig

Direkt marketing szolgáltatás

az Ön vásárlói szokásainak elemzése alapján személyre szabott
ajánlatokat készítek és küldök, üzletszerzési célból Önt megkeresem, az
általam forgalmazott termékekről és szolgáltatásokról tájékoztatókat
küldök.

hozzájárulásteljes név, e-mail cím, telefonszám (nem kötelező) egyéb, nem kötelezően
megadandó adatok, pl. érdeklődési kör, lakhely, stb
direkt marketing szolgáltatásról leiratkozásig

Ügyintézés, panasz

észrevételre,  panaszra válaszadás

jogi kötelezettségteljes név e-mail cím telefonszám levelezési cím egyéb személyes üzenet5 évig

Nyereményjáték

Cél: a Vállalkozásom üzletmenetének pozitív irányba befolyásolása
figyelemfelhívással és értékes nyeremények kisorsolásával vásárlók
elégedettségének növelése

hozzájárulás jogi kötelezettséga nyereményjátéktól függően: teljes név e-mail cím telefonszám lakcímrésztvevők esetében a játék befejezéséig nyertesek esetében 8 évig

A weboldalam látogatóitól csak akkor kérem személyes adataikat, ha regisztrálni, bejelentkezni szeretnének, hírlevélre, direkt marketing levélre feliratkoznak, illetve nyereményjátékban kívánnak részt venni. 

A regisztráció illetve marketing szolgáltatásaim igénybevétele kapcsán megadott személyes adatokat nem kapcsolhatom össze és a látogatóim beazonosítása alapvetően nem célom. 

Az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseivel Ön a kata@kenyercake.hu e-mail, illetve postacímemen kérhet további tájékoztatást, válaszomat késedelem nélkül, 10 napon belül megküldöm Önnek az Ön által megadott elérhetőségre.

3. Mik azok a sütik és hogyan kezelem őket?

A sütik (cookie-k) olyan kisméretű adatfájlok (továbbiakban: sütik), amelyek a weboldalon keresztül a weboldal használatával kerülnek az Ön számítógépére úgy, hogy azokat az Ön internetes böngészője menti le és tárolja el. A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, stb.) többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát, az viszont már Öntől függ, hogy a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasítja vagy letiltja, illetve Ön a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni.  A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást. 

Vannak olyan sütik, amelyek nem igénylik az Ön előzetes hozzájárulását. Ezekről weblapom az Ön első látogatásának megkezdésekor ad rövid tájékoztatást, ilyenek például a hitelesítési, multimédia-lejátszó, terheléskiegyenlítő, a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet-sütik, valamint a felhasználó-központú biztonsági sütik.

A hozzájárulást igénylő sütikről – amennyiben az adatkezelés már az oldal felkeresésével megkezdődik – az első látogatás megkezdésekor tájékoztatom Önt és kérjem az Ön hozzájárulását. 

Vállalkozásom nem alkalmaz és nem is engedélyez olyan sütiket, amelyek segítségével harmadik személyek az Ön hozzájárulása nélkül adatot gyűjthetnek.

A sütik elfogadása nem kötelező, a vállalkozásom azonban nem vállal azért felelősséget, ha sütik engedélyezése hiányában a weblapom esetleg nem az elvárt módon működik.

 

TÍPUSNÉV HOZZÁJÁRULÁS LEÍRÁS CÉL ÉRVÉNYESSÉG
rendszer sütik nem igényel a webes alkalmazás tűzfalának session sütije, amely a kereszthivatkozások elleni visszaélés megelőzésére szolgál honlap működésének biztosítása böngésző session vége
nyomkövető süti igényel személyre szabáshoz Ön beállításainak megjegyezése szolgáltatásom hatékonyságának növelése 180 nap
nyomkövető süti (harmadik féltől származó) nem igényel új session-ök és látogatók azonosítására,  a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le a weboldal látogatása során harmadik személyek (pl. Google) szolgáltatásaihoz kapcsolódik 180 perc

Milyen sütiket alkalmazok?

A harmadik féltől származó sütiről (third party cookie) részletesen itt, az adatvédelemről pedig itt olvashat

4. Mit kell tudni még a honlapommal kapcsolatos adatkezelésemről?

A személyes adatokat Ön önkéntesen bocsátja rendelkezésemre a regisztráció, hírlevélre/direkt marketing levélre feliratkozás, nyereményjátékra jelentkezés, illetve a Vállalkozásommal kapcsolattartása során, éppen ezért kérem, hogy adatai közlésekor fokozatosan ügyeljen azok valódiságára, helyességére és pontosságára, mert ezekért Ön felelős. A helytelen, pontatlan vagy hiányos adat akadálya lehet a szolgáltatásaim igénybevételének.

Amennyiben Ön nem a saját, hanem más személy személyes adatait adja meg, úgy vélelmezzük, hogy Ön az ehhez szükséges felhatalmazással rendelkezik. 

Ön az adatkezeléshez adott hozzájárulását bármikor ingyenesen visszavonhatja

  • a regisztráció törlésével,
  • az adatkezeléshez hozzájárulás visszavonásával, illetve
  • a regisztráció során feltétlen kitöltendő bármely adat kezeléséhez vagy felhasználásához való hozzájárulás visszavonásával vagy korlátozásának kérésével.

A hozzájárulás visszavonásának regisztrálását – technikai okokból – 8 napos határidővel vállalom, azonban felhívom a figyelmét arra, hogy jogi kötelezettségem teljesítése vagy jogos érdekeink érvényesítése céljából bizonyos adatokat a hozzájárulás visszavonása után is kezelhetek.

Megtévesztő személyes adat használata esetén, illetve ha valamelyik látogatóm bűncselekményt követ el vagy Vállalkozásom rendszerét támadja, az adott látogató regisztrációjának megszüntetésével egyidejűleg adatait haladéktalanul törlöm, illetve – szükség esetén – megőrzöm azokat a polgári jogi felelősség megállapításának vagy büntető eljárás lefolytatásának időtartama alatt.

Felhívom figyelmét, hogy a jelszavának védelmére fokozott figyelmet fordítson a visszaélések elkerülése érdekében.

5. Mit kell tudni direkt marketing és hírlevél célú adatkezelésemről?

Ön a regisztráció során tett nyilatkozatával vagy később, hírlevél és/vagy direkt marketing regisztráció felületén tárolt személyes adatainak módosításával (azaz hozzájárulási szándéka egyértelmű kinyilvánításával) hozzájárulását adhatja ahhoz, hogy az Ön személyes adatait marketing célokra is felhasználhassam. Ebben az esetben – a hozzájárulás visszavonásáig – az Ön adatait direkt marketing és/vagy hírlevél küldés céljából is kezelem és az Ön részére reklám- és egyéb küldeményeket, valamint tájékoztatókat és ajánlatokat küldök és/vagy hírlevelet továbbítok (Grtv. 6. §).

Ön a hozzájárulását a direkt marketing és a hírlevél tekintetében együttesen vagy külön-külön is megadhatja illetve azt/azokat ingyenesen és bármikor visszavonhatja.

A regisztráció törlését minden esetben a hozzájárulás visszavonásának tekintem. A direkt marketing és/vagy hírlevél célú adatkezeléshez hozzájárulás visszavonását nem értelmezem egyúttal a honlapommal kapcsolatos adatkezelési hozzájárulás visszavonásának.

Az egyes hozzájárulások visszavonásának illetve lemondásnak a regisztrálását – technikai okokból – 8 napos határidővel vállalom.

6. Mit kell tudni a nyereményjátékokról?

Vállalkozásom kampányjelleggel szervezhet nyereményjátékokat, melyek eseti feltételeit külön szabályzat tartalmazza. Az aktuális akció szabályzata minden esetben megtalálható a honlapom nyitó oldalán, központi helyen elhelyezett linken.

7. Egyéb adatkezelési kérdések

Az Ön adatait csak jogszabályban meghatározott keretek között továbbíthatom, adatfeldolgozóim esetében pedig szerződéses feltételek kikötésével biztosítom, hogy ne használhassák az Ön hozzájárulásával ellentétes célokra az Ön személyes adatait. Vállalkozásom adatkezelésében és adatfeldolgozásában részt vevő közreműködői és munkavállalói előre meghatározott mértékben – titoktartási kötelezettség terhe mellett – jogosultak az Ön személyes adatait megismerni. További információ a 2. pontban található. 

Vállalkozásom külföldre a GDPR (V. fejezet) és az Infotv. vonatkozó rendelkezései alapján továbbíthat csak adatot.

A bíróság, az ügyészség és más hatóságok (pl. rendőrség, adóhivatal, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) tájékoztatás adása, adatok közlése vagy iratok rendelkezésre bocsátása miatt megkereshetik Vállalkozásomat. Ezekben az esetekben adatszolgáltatási kötelezettségemet teljesítenem kell, de csak a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges mértékben.

Vállalkozásom adatkezelésében és/vagy adatfeldolgozásában részt vevő közreműködői és munkavállalói előre meghatározott mértékben – titoktartási kötelezettség terhe mellett – jogosultak az Ön személyes adatait megismerni.

Az Ön személyes adatait megfelelő technikai és egyéb intézkedésekkel védem, valamint biztosítom az adatok biztonságát, rendelkezésre állását, továbbá óvom azokat a jogosulatlan hozzáféréstől, megváltoztatástól, sérülésektől illetve nyilvánosságra hozataltól és bármilyen egyéb jogosulatlan felhasználástól.

Papír alapú dokumentumokat megfelelő védelemmel elzárva tartom. A technikai intézkedések keretében titkosítást, jelszóvédelmet és vírusirtó szoftvereket használok. Felhívom azonban a figyelmét arra, hogy az interneten keresztüli adattovábbítás nem tekinthető teljes körűen biztonságos adattovábbításnak. Vállalkozásom mindent megtesz annak érdekében, hogy a folyamatokat minél biztonságosabbá tegyem, a weblapomon keresztül történő adattovábbításért azonban nem tudok teljes felelősséget vállalni, ám a Vállalkozásomhoz beérkezett adatok tekintetében szigorú előírásokat tartok be az Ön adatainak biztonsága és a jogellenes hozzáférés megakadályozása érdekében.

A biztonsági kérdésekkel kapcsolatban kérem az Ön segítségét abban, hogy gondosan őrizze meg honlapomhoz meglévő hozzáférési jelszavát és ezt a jelszót senkivel se ossza meg.

8. Melyek az Ön jogai és jogorvoslati lehetőségei?

Ön az adatkezelésről 

  • tájékoztatást kérhet,
  • kérheti az általam kezelt személyes adataik helyesbítését, módosítását, kiegészítését, 
  • tiltakozhat az adatkezelés ellen és kérheti adatai törlését valamint korlátozását (amennyiben erre jogszabály lehetőséget ad), 
  • bíróság előtt jogorvoslattal élhet, 
  • a felügyelő hatóságnál panaszt tehet, illetve eljárást kezdeményezhet (https://naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html).

Felügyelő Hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

  • Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
  • Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
  • Telefon: +36 (1) 391-1400
  • Fax: +36 (1) 391-1410
  • E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
  • Honlap: https://naih.hu/

Az Ön kérelmére tájékoztatást adok az Ön általunk kezelt, illetve az általunk – vagy a megbízott adatfeldolgozónk által – feldolgozott 

  • adatairól, 
  • azok forrásáról, 
  • az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, 
  • időtartamáról, ha pedig ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól,
  • az adatfeldolgozóink nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységükről, 
  • adatvédelmi incidensek körülményeiről, hatásairól és az elhárításukra valamint megelőzésükre tett intézkedéseinkről, továbbá 
  • az Ön személyes adatainak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

A kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül adom meg tájékoztatásom. A tájékoztatás ingyenes kivéve akkor, ha Ön a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet már nyújtott be hozzám. Az Ön által már megfizetett költségtérítést visszatérítem abban az esetben, ha az adatokat jogellenesen kezeltem vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett. A tájékoztatást csak törvényben foglalt esetekben tagadhatom meg jogszabályi hely megjelölésével, valamint a bírósági jogorvoslat illetve a Hatósághoz fordulás lehetőségéről tájékoztatással.

Vállalkozásom a személyes adatok helyesbítésről, korlátozásáról, megjelölésről és törlésről Önt, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította, kivéve akkor, ha az értesítés elmaradása az Ön jogos érdekét nem sérti.

Amennyiben az Ön helyesbítés, korlátozás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesítem, a kérelem kézhezvételét követő legrövidebb időn belül (legfeljebb azonban 25 napon belül) írásban vagy – az Ön hozzájárulásával – elektronikus úton közlöm elutasításom indokait és tájékoztatom Önt a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

Amennyiben Ön tiltakozik a személyes adatai kezelése ellen, a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül (legfeljebb azonban 25 napon belül) megvizsgálom és a döntésemről Önt írásban tájékoztatom. Amennyiben úgy döntöttem, hogy az Ön tiltakozása megalapozott, abban az esetben az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszüntetem, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesítem mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbítottam, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Megtagadom a kérés teljesítését, ha bizonyítom, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Amennyiben Ön a döntésemmel nem ért egyet, illetve ha elmulasztom a határidőt, a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül Ön bírósághoz fordulhat.

Az adatvédelmi perek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik, a per – az érintett választása szerint – az érintett lakhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Külföldi állampolgár a szokásos tartózkodási helye vagy munkahelye szerint illetékes felügyeleti hatósághoz is fordulhat panasszal.

Kérem Önt, hogy mielőtt a felügyeleti hatósághoz vagy bírósághoz fordulna panaszával – egyeztetés és a felmerült probléma minél gyorsabb megoldása érdekében – keressen meg!

9. Melyek a főbb irányadó jogszabályok tevékenységemre?

  • a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR)
  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény – (Info tv.)
  • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.)
  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény – (Eker tv.)
  • az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény – (Ehtv)
  • a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fogyv tv.)
  • a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény. (Pktv.)
  • a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grtv.)

10. Adatkezelési tájékoztató módosítása

Vállalkozásom fenntartja magának a jogot jelen Adatkezelési tájékoztató módosítására, amelyről az érintetteket megfelelő módon tájékoztatjuk. Az adatkezeléssel kapcsolatos információk közzététele a www.kenyercake.hu/adatkezeles weboldalon történik.

Budapest, 2020.11.06.